Rigips.

 

 

 

Tu smo za Vas.

 

 

Climafit je prva u svijetu gipskartonska ploča sa djelovima grafita u gipsanom jezgru. U poređenju sa običnom gipskartonskom pločom,

Climafit pruža znatno veću termičku provodljivost i skoro stoprocentnu zaštitu od elektromagnetnog zračenja.

Climafit ploče poboljšavaju efikasnost panelnog sistema za grijanje i hlađenje, a ujedno štede energiju i smanjuju troškove. Debljina ploče je 10 mm.

Clima Top su specijalne gipskartonske ploče veće gustine i bolje toplotne provodljivosti, u kombinaciji sa sistemom cijevnog grijanja i hlađenja koji se postavlja ispod potkonstrukcije, a iznad ploča. Namjena je postizanje optimalne temperature u prostoriji. U okviru ovog sistema nalazi se zatvoreni kružni tok vode pomoću kojeg se štedi energija, jer je voda mnogo bolja za transport energije od  vazduha. Izabrana temperatura vode će pokrenuti sistem grijanja odnosno hlađenja. Ploče su izrađene od gipsa koji ne škodi zdravlju, nisu zapaljive i pripadaju klasi A2. Debljina ploča je 10 mm. Postoje različite završne obrade ploča, sa i bez perforacija čime je omogućeno kreativno kombinovanje sa različitim materijalima.