... samo RIGIPS

         

                      od RIGIPS-a

     

                              je RIGIPS ...

SAINT-GOBAIN RIGIPS AUSTRIA GesmbH

Predstavništvo za BiH, sa sjedištem ulici Paromlinska 34 u Sarajevu.

Osnovano je 1997. godine kao dio koncerna i ispostava fabrike Rigips Austria već dugo vremena nudi svojim partnerima brz i pouzdan servis kupaca za sve proizvode od Rigipsa.

Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije o našim proizvodima ili načinu ugradnje - rado ćemo vam izaći u susret. Takođe u Predstavništvu možete dobiti informacije o našim ovlaštenim distributerima u cijeloj BiH.

Rigips BiH omogućava teorijsku obuku projektanata, izvođača radova, kupaca kao i kompletan marketing i logističku podršku distributerskoj mreži.

RIGIPS AUSTRIA

Pogon za proizvodnju gipskartonskih ploča Rigips Austria nalazi se u mjestu Bad Aussee, poznatom po svojim izvanrednim prirodnim ljepotama. 1992. godine ovaj je pogon do temelja izgorio u požaru, a nakon ponovne izgradnje postao je najmoderniji pogon za proizvodnju ploča u Evropi. Osnovana još daleke 1971. godine firma Rigips Austria od 1987. godine ulazi u međunarodni kocern BPB sa sjedištem u Engleskoj a potom postaje dio grupacije Saint-Gobain, najvećeg svjetskog proizvođaća proizvoda od gipsa, izolacijskih materijala, stakla, abraziva i inovativnih materijala.

Ruda gipsa eksploatira se i dovodi direktno u pogon za preradu žičarom dugom 8 km. Godišnje se tu proizvede preko 20 mil. m2 ploča. Kvalitet i neškodljivost gips ploča potvrđen je i IBO ekološkim certifikatom.

U pogonu Rigips Austria u Puchbergu proizvode se praškasti proizvodi: sve vrste prerađenog gipsa, mase za ispunjavanje i zaglađivanje fuga, ručne i mašinske žbuke i tečni estrih. Rigips Austria investirala je ravno 15 mil EUR u protekle tri godine za izgradnju novog i modernizaciju postojećeg pogona.

U Welsu se nalazi pogon za prozvodnju izolacionih materijala (ekspandirani polistiren i sl.) za sve vrste izolacije Rigips sistema - od poda do stropa.