2015

Prva znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora" otvorena je 12.11.2015. u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru. Konferenciju je otvorio predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Konferenciju organizira marketinška i izdavačka agencija "Sfera" d.o.o. te najveći proizvođač aluminijskih poluproizvoda u BiH "Feal" d.o.o.

Prije svečanog otvaranja, nazočnima se obratio predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je istakao kako je ova konferencija od velikog značaja za hercegovačku regiju, ali isto tako za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Iznimno važnu činjenicu predstavlja i to da će BiH do kraja tekuće godine podnijeti zahtjev za aktivno članstvo u Europsku uniju, i da će samim tim biti omogućen pristup raznim fondovima, za koje se nada da će ga tvrtke koje su se predstavile znati iskoristiti na pravi način. Još jednom je posebnu pozornost stavio na to kako uskoro očekuje zaposlenje 10.000 pripravnika, za koje se nada da će svoju priliku za prvim zaposlenjem dobiti u ovim i sličnim tvrtkama.

Prvi dan konferencije je izložbenog karaktera, a za drugi dan je predviđeno predstavljanje Zbornika radova s temama koje se odnose na energetsku učinkovitost, prozore i stakla itd.